България е рай за руснаците

www.mignews.info;1.12.2014

400 хиляди граждани на Русия имат собственост у нас


За руснаците от средната класа, които се опитват да избягат от стреса в големите градове, България се превърна в привлекателно място за закупуване на вила, пише вестник The Financial Times.

„Тук руснаците се чувстват добре дошли”, казва Елена Ахмеданова, студентка по журналистика в Московския университет, която учи за изпитите в семейната къща близо до Несебър. „Езиците и културите ни са близки”, допълва тя.

Според изчисления 400 хиляди руснаци имат собственост в България, а все повече от тях пребивават в страната почти през цялата година благодарение на лесното получаване на разрешителни за дълъг престой, казва Михаил Чобанов – изпълнителен директор на агенция за имоти.

„Руските строителни компании, пътнически агенции и супермаркети си направиха пазарни ниши тук. Някои хора ръководят бизнеса си в Москва от България. Те летят със самолет веднъж на няколко седмици”, казва Чобанов.

„Тук животът ни е по-спокоен”, казва фитнес инструкторът Леонид Козлов. Той обяснява, че работи през цялата година, докато съпругата му има сезонна работа, свързана с туризма. Семейството планира да се установи трайно в България и да прави бизнес с квартири за туристи.


към списъка с новините
© 2013 Всички права запазени