Как да преобразим жилището под наем

Изт. www.blitz.bg, 6 януари 2018


Животът под наем не означава, че трябва жилището да бъде ограничено откъм мебели, удобства и най-вече - домашен уют 

В днешно време не са малко хората, по-млади и по-възрастни, които живеят под наем.

Животът под наем обаче не означава, че трябва жилището да бъде ограничено откъм мебели, удобства и най-вече - домашен уют.

Опциите не са малко, за да организирате жилището си под наем, да го направите по-ефективно и удобно за вас.

Не са ви необходими и много пари, за да декорирате пространството по най-добрия възможен начин.

Вгледайте се внимателно в жилището, преценете пространството във всяка стая, разпределете бюджета и започнете. Понякога е необходимо много малко, за да превърнете едно ъгълче в център на стаята. Нещо дребно, като възглавници на леглото, канапето или леглото, може да промени цялостното усещане на дадената стая.

Допълнителното пространство, в което да "складирате" различни неща е от значение за всеки дом. Може да направите нещо по-оригинално обаче, с което да придадете повече характер на пространството.

Ето и един лесен пример:

Ако ви липсват шкафове, но пък имате мебели с повече рафтове, може да сложите на рафтовете кутии, направени от различни материали. Така не само ще имате възможност да приберете доста вещи, но и ще раздвижите иначе скучните и обикновени рафтове. 

Друга възможност, с която ще внесете сериозна промяна, е да подмените пердетата, ако поставените от собственика не ви допадат (ако изобщо има такива). Може да се спрете не само на стандартни пердета, а на различни видове щори.

Оставете почерк

На масата в дневната може да направите малък център - най-обикновена кошница или табла, в която да наредите две-три книги, някое красиво малко цвете (може и изкуствено), свещ и някоя мида, за по-лятно и топло настроение.

Не пропускайте да добавите книгите. Те придават домашен уют.Добавете настолни лампи. Вечер създават топлина и романтика.  

 

Не забравяйте за живите стайни цветя.


Декоративните възглавници не са само за удобство, но и за красота и уют. Добавете няколко на леглото, стол или канапе.


Килимът или пътечките създават добър вид на всеки дом.


Намерете оригинални картини, които да окачите на стените. Не е нужно да струват скъпо или да са оригинали, но създават друго усещане за дома.

Създайте си сами допълнително пространство за съхранение на вежи. Тези кутии, които виждате на снимките, са удобни, но и раздвижват скучните и обикновени мебели.  към списъка с новините
© 2013 Всички права запазени